missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Kruistocht enzo...
29 juni 2003, 09:35 uur
Gisteren vierde ze haar tachtigste verjaardag: Thea Beckman.
De heldin van menig boekenwurm. Ook nu nog staat me heel goed bij spannend in 'Kruistocht' vond! Beckman begon met schrijven in 1947. Eerst verhalen in jeugdtijdschriften, zoals korte (kinder)verhalen in 'Kris Kras' en 'Taptoe' en journalistieke stukjes in oa.s. de Haagse Post. Daarrna begon ze met boeken schrijven. Ze debuteerde in 1957 met een roman voor volwassenen: 'Anjers voor Adèle'. In de jaren 70 begon ze met het schrijven van jeugdboeken.
'Kruistocht in spijkerbroek' wordt later dit jaar verfilmd, in het Engels: 'Crusade in jeans'. De opnamen beginnen in december. Ouders die menen dat hun kind wel eens mee zou kunnen doen als figurant, kunnen hier een kijkje nemen.
Persoonlijk vond ik de 'Thule'-trilogie het boeiendste: een science fictionserie dat zes eeuwen na de Derde Wereldoorlog speelt en over een volk gaat dat alle technologie heeft afgezworen en bestuurd wordt door vrouwen. Ik heb ze alledrie in no-time verslonden. Het wordt tijd dat ik dat nog eens ga doen... ;-)
[2]
Cranium [www]
O ja, prachtige boeken! Maar "Kruistocht" is toch wel mijn favoriet... Ergens ben ik wel heel benieuwd hoe de film gaat worden, maar ook een beetje benauwd. Ik herinner me nog een "Ciske de Rat" bijvoorbeeld, die in 1 klap al mijn fijne gevoelens voor dat boek wegvaagde. Zonde!
30 juni 2003, 02.36 uur
Gien
Dat is altijd met verfilmde boeken. De vijfde Harry Potter zal ik waarschijnlijk ook heel anders ervaren dan de eerste vier. Het beeld van jongetje Radcliff zit nu op mijn netvlies gebakken.
Persoonlijk denk ik dat de Thule-trilogie voor mij het begin van de weg die me heeft geleid waar ik nu ben.
30 juni 2003, 07.25 uur