missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Huisvrouwen-praat 2
23 juni 2003, 16:00 uur
En zo kon het gebeuren dat er op een stormachtige doch warme, benauwde maandagmiddag de heer en mevrouw Missgien op stap gingen een nieuwe wasmachine aan te schaffen. Al gauw hadden we de goedkoopste gespot die aan onze eisen voldeed. Althans... tot ik keek naar het waterverbruik: 64 liter per wasbeurt!! Dat is niet eens meer of je een emmer leeggooit, nee, dat is een hele tobbe vol! En aangezien ik toch vind dat je met het aanschaffen van zo'n machien rekening dient te houden met het milieu, viel dit prachtexemplaar heerlijk door de mand.
Als snel bleek echter dat dit een uitzondering was, gelukkig. Normaliter zweeft het aantal liters tussen de 40 en 50 liter. Er was er zelfs eentje die het deed met slechts 30 liter maar dat was dan ook wel weer aan de prijs te zien; zeg nou zelf: 1300 euro voor een wasding, da's toch gekkenwerk?? Zelfs als je het hèbt?
We besloten voor het huismerk te gaan: 3 jaar garantie, geen verwijderingsbijdrage en geen bezorgkosten. Woensdag wordt-ie afgeleverd.
"Hoe voelt dat nu?", vroeg hij, toen we de winkel uitliepen. "K*t", antwoordde ik, waarop hij breeduit grijnsde zoals alleen Lief dat kan.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij dat we nog 400 euro achter de hand hadden (je zou maar bijstandsmoeder zijn, tenslotte. Je kunt het allemaal wel krijgen van de gemeente, maar dat duurt weken, zo niet maanden) maar ik had ze liever aan iets/iemand anders uitgegeven.
[3]
Juul
Hoe doe je dat, geen verwijderingsbijdrage?
23 juni 2003, 16.25 uur
odette [www]
Ja, dat wil ik ook weten;-) Tis altijd jammer om geld uit te (moeten) geven aan huishoudelijke dingen die goon moeten. Ik ga altijd bedenken wat ik anders met het geld had gedaan. Iets leuks. Schiet je niks mee op, krijg je alleen een rothumeur van;-)
23 juni 2003, 16.57 uur
Gien
De verkoopster zei dat 'de winkel' die zou overnemen. Ik vermoed dat het wat te maken heeft met het feit dat we het huismerk namen. Het staat wel op de nota, hoor maar verrekend in de nettoprijs.
23 juni 2003, 16.58 uur