missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Leiden Museumstad
04 juni 2003, 15:41 uur
Zojuist geboekt: twee nachten in een niet nader te benoemen hotel in het centrum van Leiden: aanstaand weekend gaan Lief en ik op museumtoer in de Leidse binnenstad. Eerste doel: Het Rijksmuseum voor Oudheden. Uiteraard, zou ik er bijna achteraan willen zeggen. Rome, Assyrië, Egypte... het water loopt me bij voorbaat al in de mond.
Ik ben ooit al eens naar het RMO geweest, maar daar weet ik -eerlijk gezegd- niet zoveel meer van. Ander gewenst museum is Naturalis en misschien ook nog wel het Rijksmuseum voor Volkenkunde. Zo vieren wij dat we aan het einde van de maand alweer 7 jaar getrouwd zijn.
Hoe dan ook: ik heb de koffers bij wijze van spreken al gepakt.

"En T. dan?", zult U wellicht denken? T. gaat lekker logeren bij Oma J., dat was al afgesproken bij zijn verjaardag. Die zal zich beslist vermaken, daar maken wij ons niet druk over!
[4]
Cranium [www]
Tof! Ik ben in april in het RMO geweest, met de tentoonstelling van de kunsthistorische schatten van Irak. (Juist in oorlogstijd, dus extra actueel) Mooi en heel boeiend, helaas geen tijd meer over voor de rest van het museum... Leiden is toch wel erg leuk, trouwens!
04 juni 2003, 16.36 uur
Gien
Ik ken Leiden wel. Mijn schoonzusje heeft er gestudeerd, mijn ouders komen beiden uit de buurt van. Als ik mijn best doe kan ik zelfs "Lijs" praten... :)
04 juni 2003, 21.22 uur
Micheline [www]
Goh, heeft je schoonzus er gestudeerd? Leuke stad hoor, ik wil er ook wel weer eens naartoe!
05 juni 2003, 09.25 uur
Gien
Miche: wist je niet, hè, van die schoonzus ;-)
05 juni 2003, 09.53 uur