missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Niets
04 juni 2003, 13:50 uur
Om half 10 vanmorgen stopte het ineens. Het wilde echt niet meer. Niet bij mij en ook niet bij Lief. Uit- en weer inschakelen werkte ook niet: onze ADSL-modem leek het loodje te hebben gelegd.
Dan maar de helpdesk bellen van mijn provider die me direct doorstuurde naar een (dure) helpdesklijn van KPN, want Lief werkt thuis op woensdag en kan dus eigenlijk niet zonder.
Het jongetje aan de lijn was ervan overtuigd dat het aan de configuratie zou liggen, ondanks dat ik vanmorgen nog vrolijk had zitten posten op Project 0 en mail had ontvangen. Bovendien heb ik helemaal geen 'inlogicoon' (en hij wilde me ook nog gaan uitleggen wat dat was....!!) want wij hebben de lijn na de modem via een hub verdeeld over meerdere lijnen en daartoe heeft Lief de modem geherconfigureerd. Het jongetje wilde toch mijn configuratie doorlopen en vervolgens heb ik het jongetje doorgesluist naar Lief. Lief vertelde het jongetje dat hij wel ons netwerk kon pingen, maar niet naar XS4all. Hoe Lief dat dan wel had gedaan? "Telnet? Noooooit van gehoord!"
Het werd even stil... het jongetje was hulp gaan halen: "Of wij misschien zelf iets aan de configuratie van het modem hadden gedaan?". Dat was het geval en toen was het jongetje kort maar krachtig: "Dan hoef ik u niet te helpen. Goedemorgen!"

Lief en ik besloten het modem uit te zetten, de stad in te gaan, T. te gaan halen en het daarna nog maar eens te proberen. Bij thuiskomst (ongeveer een halfuurtje geleden) het modem weer aangezet en *hoppa* we zijn weer online. Het is en blijft voor ons beiden een raadsel wat er gebeurt is, maar we zijn wel erg blij dattie het weer doet!
En het jongetje bij KPN? Ach, die doet ook maar wat hem wordt opgedragen... en hij heeft natuurlijk wel gelijk.
[0]