missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Ontsnapt!
03 juni 2003, 09:48 uur
De afgelopen dagen was het hier heet als de hel: alle deuren en ramen moesten dichtblijven omdat anders Sam de benen zou nemen. 's Nachts lieten we hem in de woonkamer zodat we dan in ieder geval het dakraam van de zolder konden openzetten. Tot vanmorgen ging dat goed.
Vanmorgen was T. erg vroeg wakker en ging hij naar beneden. Sam, aldus T., zat vlak voor de deur en wist hem te ontglippen. Omdat ik pas zo'n anderhalf uur later wakker was, was Sam al een lekker poosje op pad. Roepen en met zijn bakje tikken hielp niets en T. moest toch echt naar school!
We zaten net op de fiets toen ik Sam zag lopen: hij liep voor ons huis heerlijk rond te scharrelen: hij was niet weggelopen!! Hij was alleen de omgeving aan het verkennen: kennelijk heeft hij ons toch geaccepteerd!
Bij terugkomst zag ik hem weer en na veel lokken en smeken gaf ik het op om hem binnen te halen en liet de voordeur op een kiertje staan, zodat hij ook de voor-ingang zou weten te vinden. Het werkte: nog geen 5 minuten later kwam Sam op zijn dooie akkertje binnenstruinen, keek mij aan, mauwde flink en liep naar zijn voerbak. Na een flinke bak te hebben gegeten, vertrok hij weer naar de bovenverdieping alwaar hij heerlijk weg kan kruipen of naar buiten kan via het dakraam.
Ramen en deuren kunnen dus weer open en ik waai hier dan ook bijna weg ;-)

Het was even angstig, maar het ziet ernaar uit dat Sam tevreden is over zijn huis en zijn omgeving!
[0]