missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


De spanning is om te snijden
20 mei 2003, 18:26 uur
Het is me een spanning hier in huis: niet te filmen!
T. stuitert alsof hij aan de pep zit, vraagt om het kwartier waar ik nou toch die kadootjes heb verstopt (kadootjes? wat voor een kadootjes?), hoelaat hij ons morgen mag wakker maken en of papa morgen thuis is en of we hem samen naar school brengen. Nou ja, je had mij vroeger moeten zien de laatste dagen voor mijn verjaardag: T. doet het allemaal nog heel netjes! "Ja, wacht maar... tot hij moet gaan slapen", fluistert een duiveltje in mijn oor... 't Is ook niet niks: 6 worden, want als je 6 bent... dan ben je kleuter-af!
Samen hebben we de uitdeelzakjes voor school gevuld, en ik ben me ietwat te buiten gegaan. Laten we het maar schuldgevoel noemen vanwege het niet doorgaan van een kinderfeestje: een bellenblaas, een doosje Cheez Dippers en een doosje mini-smarties voor elk. Daar gaan mijn goede voornemens om altijd alleen maar gezond te (laten) trakteren...

En dan natuurlijk nog de komst van Skippie. Ik moet zeggen: ik kijk daar ook erg naar uit.
Het is nu bijna 6 jaar geleden dat er voor het laatst een poes bij ons in huis woonde en ik ben druk bezig mezelf bezig te houden. Zojuist heb ik onze oude slaapkamer -waar het nog een rommeltje was- opgeruimd en ingericht als 'kamer' voor Skippie. Het is voor een kat een enorme overgang om van een huis aan de velden te verhuizen naar een stadswoning, dus we pakken het grondig en goed aan.
Voorlopig blijft Skippie op de kamer boven, daar gaan we met 'em spelen. Ik zal 'em steeds verder het huis laten ontdekken. Bovendien laat ik volgende week bij de dierenarts een chip plaatsen, zodat hij hier terug komt als hij wegloopt. De Dierenambulance zit hier vlak achter, dus die zal ik ook inlichten over de nieuwkomer.
[1]
susan
wat betreft skippie ( over kinderen en verjaardagen heb ik geen verstand ;-) het heeft 2 dagen geduurd voordat Harry en Muts uit hun schulp kropen en het huis accepteerden.
En dan worden de rollen omgedraaid; jij logeerd bij Skippie en moet je aanpassen.
Wel effe binnen houden inderdaad.
Misschien kan Skippie daarna op de koffie komen bij Harry en Muts?
Hoewel... dan bij jou thuis, buren hebben een rotweiler, die niet de eigen katten opeet / aanvalt maar wel vreemde bezoekers.
Hou ze nog binnen, maar een katten theekrans zou leuk zijn H&M hebben wel behoefte aan gezelschap ;-)
21 mei 2003, 12.32 uur