missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Natuurlijk: die Parade!
15 mei 2003, 15:52 uur
Ik wist dat ik het de afgelopen week al met iemand over de KUN had gehad en nu weet ik het weer: de Katholieke Universiteit Nijmegen bestaat dit jaar 80 jaar. En volgens goede traditie wordt ook dit lustrum weer uitgebreid gevierd.
Daarom liepen al die hoge(re) omes in hun apepakkies over straat: ze gingen naar de Lustrumtentoonstelling: 80 jaar KU Nijmegen gepresenteerd in 80 objecten:

Aan de hand van 80 gedenkwaardige en aansprekende voorwerpen brengt de KU Nijmegen haar 80-jarig bestaan in beeld. Tussen de Stichtingsakte uit 1923 - als eerste document - en Groepsportret, het kunstwerk waarin Jean Le Gac de geschiedenis van de KU Nijmegen in het perspectief van haar toekomst verbeeldt - als tachtigste en laatste-, zijn voorwerpen van de meest uiteenlopende aard tentoongesteld: de pedelstaf, rectorenketen en geschenken; akten, brieven, manuscripten, dissertaties, redes en boeken; vlaggen, portretten, beelden en gebouwen. Een deel hiervan wordt in het Prentenkabinet en op de Galerij van Museum Het Valkhof geŽxposeerd.

Nog te bezichtigen in het Valkhof Museum tot en met 17 augustus a.s.
[0]