missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


EO gaat vreemd
15 mei 2003, 07:37 uur
EO plaatst eigen homostand op Jongerendag... De Evangelische Omroep plaatst voor het eerst een eigen stand op de Jongerendag waar bezoekers informatie kunnen krijgen over homoseksualiteit die binnen het EO-beleid past. Dat heeft EO-directeur Ad de Boer woensdag gezegd.
De kraam moet eraan bijdragen dat "de homo-onvriendelijkheid en soms homovijandigheid in delen van orthodox christelijk Nederland wordt doorbroken''. De stand van de omroep komt in de plaats van de stands van de Evangelische Hulp aan Homofielen die er al jaren stond en Contrario, een werkgroep voor homo's en lesbiennes in de Vrijgemaakt-Gereformeerde Kerken.
De stand van Contrario, die voor het eerst op de Jongerendag aanwezig was, leidde vorig jaar tot commotie. De EO had gehoopt met die kraam meer aandacht te krijgen voor de vraag hoe christenen moeten omgaan met homo's. Maar in plaats daarvan ging de discussie vooral over de vraag wat de EO van homoseksualiteit vindt. De achterban van de omroep is daarover zeer verdeeld.

Veilige weg
De EO heeft besloten het heft in eigen handen te nemen in de hoop de zwijgcultuur rond homoseksualiteit in behoudende kring te doorbreken, zei De Boer. Hij wees erop dat de omroep zich in de afgelopen vijftien jaar ook schuldig heeft gemaakt aan die cultuur. De directeur sluit niet uit dat de eigen stand opnieuw tot kritiek in de achterban leidt. "We kiezen niet voor de veilige weg'', zei hij.
De stand op de Jongerendag is volgens De Boer bedoeld om jongeren, of ze nu homo zijn of niet, "dichter bij Jezus te brengen''. Centraal daarbij staat volgens hem de vraag wat Jezus zou doen.
(Bron: ANP)
[0]