weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


Internetbeschermer
06 mei 2003, 10:26 uur
Het Vaticaan ziet het belang van het internet, haar gebruikers en programmeurs in. Een virusscanner en een firewall zijn echter niet genoeg: ze is van plan een heilige aan te stellen als Beschermer van internet-gebruikers en computer-programmeurs: St. Isidoor.
De motivatie om St. Isidoor te kiezen is de volgende:
"De heilige die de bekende 'Etymologae' schreef gaf zijn werk de structuur die lijkt op een database. Hij startte een systeem dat nu bekend staat als 'flashes'. Het is heel modern, ondanks dat het in de zesde eeuw reeds werd bedacht. Sint Isidoor volbracht zijn werk met grote samenhang: het is compleet en de onderdelen vullen elkaar aan."
Hierbij een plaatje van St. Isidoor, terwijl hij via zijn Dell Inspirion 4000 is ingelogd op de website van het Vaticaan.
[3]
Micheline [www]
Een kaart van St. Isidoor heeft jarenlang aan mijn monitor gezeten op mijn werk. Van de Boomerang-kaarten. En iedereen maar vragen wie dat was.
07 mei 2003, 13.03 uur
Gien
Wist jij dan dat hij op de nominatie stond om de beschermheilige te worden? Of had je een andere reden om hem aan je monitor te hangen?
07 mei 2003, 13.30 uur
Micheline
Tuurlijk wist ik dat. Ik had trouwens exact dezelfde afbeelding. ik zal eens in mijn archief Boomerangkaarten gaan kijken of ik em nog heb.
07 mei 2003, 22.41 uur