weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


112
03 mei 2003, 09:46 uur
Zojuist heb ik voor het eerst in mijn leven 112 gebeld. Ik werd opgeschrikt door een hoop gegil en geschreeuw. Vanuit mijn erker zie ik een man een andere man achterna zitten. Een enorm vleesmes in zijn hand. De man die achterna wordt gezeten heeft geen bovenkleding meer aan en zijn broek zit onder het bloed. Dan zie ik dat zijn rechterhand ook bebloed is.
Tussen de geparkeerde auto's heen probeert de messentrekker zijn slachtoffer nog meer schade toe te brengen. Het gegil van een vrouw blijft maar doorgaan en ik besluit dat het genoeg is geweest en bel de politie. "We komen er zo aan, mevrouw"
Het gegil houdt op en het slachtoffer krijgt zijn bovenkleding toegeworpen. Met zijn linkerhand probeert hij zich aan te kleden. Dan zie ik pas dat het hemd ook onder het bloed zit. Het slachtoffer vlucht weg, blijft nog even bij een dikke BMW staan praten en maakt zich vervolgens uit de voeten. De rust is weergekeerd als ik een politiebusje in de verte zie aankomen. Nog voordat ze hier zijn, slaan ze een hoek om: de hoek waar eerder het slachtoffer verdween.
Voor alle zekerheid heb ik maar even de nummerplaat van de BMW genoteerd en het huisnummer van de woning waarin de messentrekker verdween.
En dan te bedenken dat ik uit Amsterdam wegwilde, omdat het met daar dus te geweldadig was!

[drie kwartier later]
Nadat ik even heb gedoucht en net een kop koffie had ingeschonken, kwam de politie: of ik iets had gezien? UIteraard heb ik het verhaal zo goed en uitgebreid mogelijk verteld. Mogelijk moet ik nog naar het bureau voor een getuigeverklaring, maar daar hoor ik dan nog wel over.
Onderutssne heb ik wel de indruk dat er voordat het incident buiten zich afspeeld, er binnen in de woning ook nog het een en ander is gepasseerd. Ik hou u op de hoogte als er meer informatie komt via bijv. de kranten.

Om eerlijk te zijn: ik zit nog te bibberen op mijn stoel!
[5]
Cockie [www]
Bah wat rot!
03 mei 2003, 12.05 uur
cindy [e-mail] [www]
en je wou van Amsterdam weg, vanwege dit gedoe.
Eng, zeker eng. Maar wat was ervoor? ik ben benieuwd!
doei
03 mei 2003, 14.05 uur
Gien
Cindy: wat bedoel je met ervoor? Ik woon nu allang niet meer in Amsterdam, hoor!
03 mei 2003, 17.57 uur
Bas [www]
Oei, heftig. Wel goed dat je de politie gebeld hebt.
05 mei 2003, 10.02 uur
carin [www]
Jee, wat een story! Kan me voorstellen dat je na zoiets nog een tijdje knikknieen hebt.
05 mei 2003, 15.41 uur