weblog
missgien.net
gien.web-log
Doorzoek weblog:


Goedemorgen, Wereld!
29 april 2003, 06:24 uur
Om een uur of vier word ik wakker... klaarwakker ben ik. Waardoor ik wakker ben geworden, weet ik niet. Het is nog pikkedonker en buiten is niets te horen. Ik probeer weer in slaap te vallen, maar vergeefs.
Naast me ligt Lief onrustig te slapen: hij is behoorlijk verkouden en dat is te merken. Als ik na een halfuur nog wakker ben, besluit ik op te staan om te voorkomen dat Lief wakker wordt. Ik kleed me zachtjes aan en sluip naar beneden. Uit pure verveling ga ik het net op. Ik neem nog geen koffie want ik hoop toch echt weer te gaan slapen.

Het wordt licht en de vogeltjes worden wakker. Een vaag zonnestraaltje perst zich door de grijze bewolking en vangt het licht van een van de blaadjes van de bomen voor het huis, sinds gisteren in versgroen. U kent dat wel, dat ik-ben-net-ontvouwen-groen. Gisteren, toen ik in W. naar mijn ouderlijk huis liep, viel me het ook al op hoe mooi versgroen alles was. Toen werd ik er al helemaal poŽtisch van.
Door de schemer rijdt een fietser. Hij brengt kranten rond en zo te zien is dat om deze tijd van het jaar is het nog een kouwe klus: hij is warm aangekleed, capuchon op en handschoenen aan.
Ik kijk op het klokje op de computer: kwart over 6! De lampen buiten floepen uit: het is officieel dag. Ik ben in dubio: het is eigenlijk te laat om nog te gaan slapen... Ik neem het risico: Goedemorgen Wereld!
[0]