missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


De arrogantie van de macht
25 april 2003, 14:48 uur
In het gebouw van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) in Nijmegen is vrijdagmiddag ene verdacht pakketje gevonden. Het gebouw aan de MariŽnburg in het centrum van de stad in inmiddels ontruimd. Het pakketje wordt door de politie en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) onderzocht.
(Bron: Omroep Gelderland)

Ik was zojuist in de stad en heb het afgezette gedeelte gezien. Ik vroeg aan een agente wat er aan de hand was maar daarop wilde ze geen antwoord geven. Toen ik vroeg waarom we er dan niet langs mochten zei ze: "omdat het is afgezet" waarop ik vervolgens vroeg waarom het dan was afgezet. Maar daarop wilde ze geen antwoord geven: "Dat gaat u niets aan, mevrouw". Pardon? Ik woon in deze stad!
Zonder iets wijzer te zijn geworden deden we onze verdere boodschappen en wilde dezelfde weg terug. Nu was er een groter gedeelte van het centrum afgezet, waardoor we niet dezelfde route terug konden. Het lullig was dat we alleen de hoek om hoefden dus strikt genomen niet door het afgesloten gedeelte. Helaas was er daar niets om het rood/witte lint aan vast te maken. Ook de agent die daar stoer wacht stond te houden bezweerde ons dat we er niet door mochten.
Okee, okee. We dropen al af en liepen een fiks eind om.
Vreemd genoeg mocht men wel -via de andere kant- naar de bibliotheek die pal naast het genoemde CWI-gebouw is! En geen agent die op die vraag van mij ("hoe kan dat?") een fatsoenlijk antwoord wist. Maar waar ik me het meest aan geŽrgerd heb, is de arrogante houding van de agenten. Waarom zo'n stilzwijgen? Waarom 5 minuten later wel tegen de journalist van Omroep Gelderland vertellen wat er aan de hand is, terwijl er daar ook publiek bij stond?

Als iemand nu nog es zo'n geintje uithaalt met verdachte pakjes, doe het dan niet in het centrum van Nijmegen. Kies iets net buiten het centrum... het politiebureau, bijvoorbeeld?
[0]