missgien.net
weblog
gien.webl-log
Doorzoek weblog:


Post
24 april 2003, 10:32 uur
Het is nog fris buiten. De meeste mensen lopen nog rond met een vest of een jas aan.
Zo niet de postbode. De postbode loopt in zjn rood/beige gestreepte poloshirt rond. Hij wist het zweet van zijn voorhoofd, vlak voordat hij een nieuw pakket post van de elastieken ontdoet en aan zijn volgende rondje begint. We zien de blauwe enveloppen tussen de stapel zitten. Bij ons viel die gisteren al in de bus en we konden opgelucht ademhalen :-) Mijn ex was ooit postbode, als bijbaantje in zijn studententijd.
Iedere zaterdagmorgen diende hij om 7 uur in het postkantoor aanwezig te zijn om te beginnen met het sorteren van de post voor zijn wijk. En aangezien Ex er een regel van maakte om anderhalf uur voordat hij weg moest, op te staan ("Ik wil wel genoeg tijd voor douche en een goed ontbijt!") ging er dus bij ons om half 6 de wekker. Om het nog even te benadrukken hoe dat eruit ziet op een digitale wekker: 05.30. En dat dus iedere zaterdag! U begrijpt hoe ik blij ik toen was met het fenomeen postbode!

Als de postbode komt weet je nooit wat er in je bus ligt: weer rekeningen? Of eindelijk die brief waar je al zo lang op wachtte? Of misschien heb boek dat je had besteld? Het blijft spannend... altijd!
[0]