[ links]   []   [archief]   [index]

[<<<] [Project 0] [>>>]

Onderzoek naar eilanden in beweging

Onderzoek naar eilanden in beweging
trefwoorden: Saba - Antillen
Een van de negen Leidse wetenschappers aan wie NWO vorige week een VIDI-beurs van maximaal 600 duizend euro toekende, is de archeologe Corinne Hofman (39).
Al bijna twintig jaar houdt zij zich bezig met de pre-Columbiaanse archeologie van de Caraïbische eilanden.

Aan het onderzoek dat Hofman met de NWO-euro‘s wil financieren zal een groep van zeven archeologen en aardwetenschappers vijf jaar lang werken. Het moet, uiteindelijk, de unieke Europese positie van de Leidse universiteit op het terrein van de Caraïbische archeologie versterken.

Het is in een jaar tijd de tweede beurs die Hofman weet binnen te slepen. Eerder kreeg zij de Aspasia-beurs, die vrouwelijke wetenschappers voor een periode van vijf jaar een aio bezorgt, en ze en passant bevordert tot universitair hoofddocent. Hofman: ‘Maar dan zit je daar met die AIO.

...

Vrouwen hebben blijkbaar een Aspasia-beurs nodig om binnen de faculteit te promoveren, terwijl mannen doorgaans vanzelf doorstromen. Met het vrouwelijk aandeel onder de hoogleraren is het al net zo treurig gesteld. Daarom ben ik best wel trots dat ik door zo‘n VIDI-beurs dit onderzoek kan doen‘.

Lees verder bij universiteit Leiden - Mare (9 oktober 2003)