[ links]   []   [archief]   [index]

[<<<] [Project 0] [>>>]

Museum herkent vrees Swaensteyn

Museum herkent vrees Swaensteyn
trefwoorden: Voorburg - Leidschendam - museum
Een eigen, zelfstandig museum in zowel Leidschendam als Voorburg is misschien wat te hoog gegrepen.
Maar door samenwerking kan het museumwezen in de fusiegemeente fors aan kwaliteit winnen. "Wij staan hier open voor", aldus voorzitter J. Teunissen van de Stichting Historische Collectie Veur-Stompwijk.

Hij reageert hiermee op de stelling van voorzitter J. Croin van het Voorburgse Museum Swaensteyn dat er voorlopig geen plaats is voor twee volwaardige musea. In deze krant noemde Croin de Leidschendamse wens van een eigen museum 'een onhaalbare droom'. Zij reageerde op haar beurt op een artikel over museum 't Lavende Hert in oprichting, dat sinds dit jaar is gevestigd aan de Damlaan. Daarin zei conservator R. van der Krogt dat 't Lavende Hert evenveel recht heeft op subsidie als het Voorburgse Museum Swaensteyn.

De droom van 't Lavende Hert is misschien een nachtmerrie voor Swaensteyn, zo concludeert de Stichting Historische Collectie Veur-Stompwijk, de initiatiefnemer van museum 't Lavende Hert. "Het vooruitzicht om subsidies eventueel te moeten delen met het museum in Leidschendam, is op het eerste gezicht inderdaad niet aanlokkelijk", aldus Teunissen. ...

Lees verder bij de Haagsche Courant (31 oktober 2003)