[ links]   []   [archief]   [index]

[<<<] [Project 0] [>>>]

Wonen en werken op kasteel uitdaging

Wonen en werken op kasteel uitdaging
trefwoorden: Anholt - kasteel
'Blaeu in Anholt' is de titel van de expositie van atlassen, die nog tot en met 20 september in de bibliotheek in Museum Wasserburg in Anholt wordt gehouden.
Het gaat hierbij om atlassen uit de eerste helft van de zeventiende eeuw van de wereldberoemde cartograaf Blaeu uit Amsterdam: de zes wereldatlassen in het Latijns en Nederlands, een landenatlas en twee stedenatlassen in het Latijns. Daarnaast zijn globes uit de 17e eeuw te zien.

Directeur van het museum en bewoner van het bijgebouw van het kasteel is al ruim 28 jaar de Nederlander Duco van Krugten. "Het blijft een uitdaging om hier te werken. Mijn vrouw runt het winkeltje bij het kasteel en ik hou me voornamelijk met het kasteel en het museum bezig. Omdat een groot aantal van de bezoekers uit Nederland komt, proberen we ook bij de exposities steeds rekening hiermee te houden. De vrijwilligers die me hierbij helpen komen ook uit Nederland. Zij werken voornamelijk in de bibliotheek en het archief. Dat is een hele klus waar zorgvuldigheid vereist is, maar de mensen doen het met veel plezier. ...

Lees verder bij de Gelderlander (8 september 2003)