[ links]   []   [archief]   [index]

[<<<] [Project 0] [>>>]

Eerbetoon aan meester Hubregtse

Eerbetoon aan meester Hubregtse
trefwoorden: Zeeland - amateur-archeologie -
Het werk van Johannes Adriaan Hubregtse (1878-1940) als amateur-archeoloog is van zeer grote waarde voor de kennis over de geschiedenis van Schouwen's Westhoek.
De heemkundige vereniging Stad en Lande zocht al langere tijd naar een tastbare blijk van postuum eerbetoon voor deze man. De vereniging heeft uiteindelijk gekozen voor een oorkonde die voorzitter J. Erbrink en vice-voorzitter J. van Loo gisterochtend in museum De Burghse Schoole overhandigden aan voorzitter A. Damman van de Stichting Westerschouwen Kultureel.
In de Burghse Schoole is dit seizoen een wisseltentoonstelling gewijd aan de archeologische vondsten van Hubregtse, diens gedetailleerde beschrijvingen en de verbanden die hij legde tussen de verschijnselen die hij aan de hand van zijn vondsten constateerde.
''De aanbieding van deze oorkonde staat in feite los van deze tentoonstelling. Wij achten dit museum de beste plaats voor dit eerbetoon. Hubregtse was een oudleerling van de Burghse Schoole. Later is hij zelf onderwijzer is geweest in Haamstede.'', vertelt Erbrink.

Lees verder bij: Pronvinciale Zeeuwse Courant (15 augustus 2003)