[ links]   []   [archief]   [index]

[<<<] [Project 0] [>>>]

Zo gesloten als een fort

Zo gesloten als een fort
trefwoorden: fort - Den Bosch
Het gemaal Caners en het Hertogsgemaal in Gewande, Fort Crèvecoeur in Engelen, de Citadel en het Kruithuis in Den Bosch zijn overbekende historische trekpleisters.
Toch heeft de Kring Vrienden 's-Hertogenbosch gemeend ze nog eens allemaal op een rij te zetten in een fietstocht. Onder de noemer 'Fort met de Fiets!' trap je 25 kilometer langs de noord-oostelijke vestingwerken van de stad. Vorig jaar verscheen 'Fort met de Fiets!' deel 1 dat langs de zuidelijke vestingwerken voert. Deel 2 verscheen vorige maand en is een fraaie tocht langs bekende gebouwen.

Soms word je verrast door leuke monumentjes zoals het kapelletje van Onze Lieve Vrouw van Empel. Het staat tegenover de drukbezochte uitspanning De Lachende Vis in Oud-Empel, maar niet iedereen steekt even over. Het kapelletje biedt ook een mooi schuilplaatsje tegen een buitje regen, want als je vroeg gaat fietsen en voor de klok van elven Oud-Empel aandoet, tref je De Lachende Vis nog gesloten. Zelfs als je de route als stadsbewoner kent, weten de samenstellers je toch te verrassen. ...

Lees verder bij het Brabants Dagblad (7 augustus 2003)