[ links]   []   [archief]   [index]

[<<<] [Project 0] [>>>]

Cuijk onder water in National Geographic

Cuijk onder water in National Geographic
trefwoorden: romeinse brug - Cuijk - foto's - National Geographic
Onderwaterfotograaf Willem Kolvoort heeft gisteren foto's van de Romeinse brug bij Cuijk gemaakt voor het beroemde blad National Geographic.
Onder begeleiding van duikers van de Cuijkse archeologische duikgroep Mergor in Mosam is op de Maasbodem geprobeerd de Romeinse brugresten zo optimaal mogelijk in beeld te brengen. De foto's die aan de allerhoogste eisen moeten voldoen zullen waarschijnlijk in september worden gepubliceerd.
"Onder normale omstandigheden is dit nagenoeg onmogelijk," zegt duikco÷rdinator Noud Cornelissen die op een steenworp afstand van het Cuijkse Vierdaagse-gedoe constant de rivier observeert. "Hier in de Maas mag je blij zijn met een halve meter zicht." Al jaren maken de duikers van Mergor in Mosam gebruik van de rust op de Maas tijdens de doortocht van de wandelaars. De pontonbrug maakt elk scheepvaartverkaar onmogelijk en dat betekent minder troebel water en dus meer zicht. Door de minieme regenval van de afgelopen weken zijn de duikomstandigheden nog gunstiger geworden.

Lees verder in: De Gelderlander (19 juli 2003)