Reacties[Vorige] [Project 0] [Volgende]

Veel mensen volgen Melbuul'nmannetje

TC Tubantia, 270803
Het laatste Melbuul'nmannetje is gistermiddag op de stoep voor het VVV-kantoor gespoten. Daarmee is de nieuwe wandelroute door het dorp compleet. De belangstelling voor het Melbuul'npad is groot. In het dorp zijn de laatste weken op veel stoepen afdrukken van gele mannetjes verschenen.
Het is het Melbuul'nmannetje, met een meelzak als lijf en een korenaar in zijn mond. Voor toeristen is het een belangrijke gids, hij geeft namelijk de route aan van het Melbuul'npad, een nieuwe wandelroute door historisch Borne.
Ruim twintig van deze mannetjes heeft Bas Veldsink van Openbare Werken er gespoten. Gistermiddag heeft hij de laatste geplaatst, voor de stoep van het VVV-kantoor aan het Dorsetplein. Het ontwerp is van drukkerij Spandruk, de mal van triplex is gemaakt in de gemeentelijk timmerwerkplaats.
Het Melbuul'npad is de vervanger van een wandeltocht door Oud-Borne en uitgebreid met een rondgang langs industriële objecten van weleer, zoals het Witte Huis en andere Spanjaard-monumenten. Dankzij de Melbuul'nmannetjes is de tocht te volgen zonder routebeschrijving. In het bijbehorende boekje staat echter uitgebreid de geschiedenis beschreven van de diverse monumenten en andere opvallende objecten waarlangs de tocht voert.
De route is volgens Nelie van der Hoeven van de VVV erg populair. 'Een maand geleden zijn we met de verkoop begonnen. In die tijd hebben we al honderd boekjes verkocht. We krijgen heel leuke reacties.' De route is niet alleen leuk voor toeristen, vindt ze, maar ook voor Bornenaren die meer van de historie van hun dorp willen weten. Naast het losse boekje heeft de VVV ook een arrangement. Hier in zitten twee zakdoeken en een toegangskaartje voor museum Het Bussemakerhuis.
Het Melbuul'npad past in een serie van de VVV Noord-Oost Twente, waar Borne ook deel van uitmaakt. Zo is er de Boeskooltocht in Oldenzaal en de Böggeltocht in Losser. De Bornse tocht is mede mogelijk gemaakt met financiele en personele steun van de gemeente.


Reacties

naam

email

website

Je reactie:

gegevens onthouden   gegegevens vergeten

   

[html toegestaan]