Reacties[Vorige] [Project 0] [Volgende]

Limburgse musea beginnen manifestatie rond Maas

Spitsnet, 280503
'Maas - Moeder, Muze, Markante, Middelares, Meedogenloze, Mythe' is de titel van een grote culturele zomermanifestatie die woensdag werd geopend in het Limburgs Museum in Venlo.
De manifestatie moet alle aspecten van de Maas bezingen, van het warme gevoel dat van 'Moeder Maas' uitgaat tot de meedogenloosheid van de regenrivier bij overstromingen. Een van de hoogtepunten is een dubbeltentoonstelling die te zien is in het Stedelijk Museum Roermond en het Limburgs Museum in Venlo. Hier zijn onder meer rituele offergaven uit de prehistorie te zien, evenals middeleeuwse sculpturen van Maasheiligen en kaarten, tekeningen en grafiek. In het Stedelijk Museum Roermond worden onder meer kunstwerken en installaties tentoongesteld van tien internationale kunstenaars.
Door de stad en langs de Maas is er een kunstroute uitgezet. De tien kunstenaars hebben ook hier tijdelijke installaties gemaakt, waarbij ze hun eigen kijk op de Maas hebben weergegeven.
De musea organiseren in die periode regelmatig thematische boottochten tussen beide steden. Aan boord vindt onder meer een theatervoorstelling plaats en wordt een liedjesprogramma ten gehore gebracht waarin gebeurtenissen in een fictieve stad aan de Maas de rode draad zijn. Verder staan tal van andere activiteiten op het programma, zoals een grote middeleeuwse Maasmarkt, een Maassymposium, poŽziemiddagen en filmvoorstellingen over de Maas.


Reacties

naam

email

website

Je reactie:

gegevens onthouden   gegegevens vergeten

   

[html toegestaan]