Reacties[Vorige] [Project 0] [Volgende]

Inrichten van museum kost 4,5 ton

Deventer Dagblad, 240503
De inrichting van het vernieuwde Historisch Museum Deventer in De Waag kan in augustus beginnen. De gemeente stelt zich garant voor de benodigde 450.000 euro. Hiervan moet het museum uiteindelijk zelf
1,5 ton bijeen schrapen.
Museum-directeur Charles Boissevain staat voor de opgave om voor augustus 100.000 euro bijeen te brengen via fondsenwerving. Daarnaast betaalt het Historisch Museum in de komende tien jaar, uit de inkomsten van het museumcafť en -winkel, 50.000 euro terug aan de gemeente. Burgemeester en wethouders willen 300.000 subsidie voor de herinrichting, maar de gemeenteraad moet hier eind juni nog wel mee instemmen.
Boissevain is blij dat financiering van de inrichting van het museum rond lijkt, maar beseft tegelijk welke financiŽle opgave hem wacht. 'Het is geen onmogelijke opdracht, maar wel een erg lastige. We moeten veel koppen koffie verkopen om de lening terug te betalen en alles uit de kast halen om voldoende fondsen te werven. Aan dat laatste werken we hard. Valt de opbrengst tegen, dan moeten we eventueel de plannen iets aanpassen en het gebouw stapsgewijs inrichten.'
In juli moet de restauratie van De Waag aan de Brink zijn afgerond. De afgelopen 1,5 jaar is het gebouw ingrijpend gerenoveerd. Na de vakantie gaat het museum aan de slag in het monument uit 1528. Volgens schema heropent op 23 december het vernieuwde Historisch Museum Deventer.
In het museum komen vaste exposities over de historie van De Waag en over rijke perioden in de Deventer geschiedenis: Middeleeuwen, 17e en 18e eeuw en het industriŽle tijdperk (1850-1940). In de kelder komt onder meer een ruimte voor lezingen.


Reacties

naam

email

website

Je reactie:

gegevens onthouden   gegegevens vergeten

   

[html toegestaan]