[ links]   []   [archief]   [index]

[<<<] [Project 0] [>>>]

Dino-weekend in Naturalis

Dino-weekend in Naturalis
Museum.nl
Naturalis in Leiden staat zaterdag 24 en zondag 25 mei van 10 tot 18 uur bol van de Dino-activiteiten: graven, luisteren, kijken, snuffelen en spelen. In en rond het museum zijn spellen, lezingen, films en een infomarkt. Tijdens het weekend presenteren Lucille Werner en Anniko van Santen de AVRO Dino Knock Out Show. Er gelden speciale verlaagde toegangsprijzen.
Tijdens het weekend kunnen kinderen onder meer zelf dino's maken, als Dino Detective op zoek gaan in het museum naar een gestolen dinobot of als paleontoloog Úchte fossielen uit het tijdperk van de dino's opgraven.
Experts van Naturalis, Nationaal natuurhistorisch museum geven toelichting bij de meest extreme dieren uit Dino Argentino. Dino-deskundige Anne Schulp vertelt over de zin en onzin van de dinosauriŰrs in films als Jurassic Park, Walking With Dinosaurs en Lost World uit 1920.
Aan de hand van filmfragmenten gaat hij in op leuke en smeu´ge details: Kon T. Rex een jeep inhalen? Wat 'klopt' er wel en niet in Walking with Dinosaurs? En kan het beter?

Gezinnen kunnen zich elke dag drie maal uitleven tijdens de AVRO Dino Knock-Out Show, waar hun kennis over dino's wordt getest. Weet u of dino's reptielen zijn? Wat eten ze zoal? Voor de beste kandidaten is er een leuk prijzenpakket!
Op zaterdag presenteert Lucille Werner de Show en op zondag Anniko van Santen om 14.00, 15.00 en 16.00 uur.