[ links]   []   [archief]   [index]

[<<<] [Project 0] [>>>]

Kunst van het verzamelen

Kunst van het verzamelen
Zondagkrant Nijmegen, 110403
Dit weekend vindt het Nationale Museumweekend plaats. Diverse musea in de regio haken tijdens dit weekend in op het thema 'De kunst van het verzamelen'. Dit weekend, 12 en 13 april, zijn de musea gratis of tegen een sterk gereduceerde prijzen te bezoeken.
In museum Het Valkhof zijn collecties van zes jonge en oude privéverzamelaars te zien. Voor kinderen is er een rondleiding met de naam 'Mooie Zooi' en voor volwassenen is er een mini-rondleiding door de collecties archeologie, oude kunst en moderne kunst. Ook is er een rondleiding door de zojusit geopende tentoonstelling van pop art tot nieuwe romantiek.
Bezoekers van het Afrika Museum mogen verzamelde deksels, dopjes, doosjes en ander materiaal meebrengen. In de workshop 'Speelgoed van Afval' wordt er iets moois van gemaakt. Ook is er een Afrikaanse petjesmaker bezig. De tentoonstelling 'Vormen van Verwondering' toont het tentoonstellingsaanbod van de afgelopen 45 jaar.

Palmpasen
Het Bijbels Openlucht Museum organiseert tal van activiteiten in de Romeinse stadstraat Via Orientalis. Kinderen kunnen zelf een palmpasenstok verzieren en naar verhalen luisteren. Voor volwassenen is er een rondleiding over het gedenkpark. Aan de hand van onder andere het lege graf van Jezus van Nazareth wordt vooruit gekeken naar het Paasfeest.