Reacties[Vorige] [Project 0] [Volgende]

De kunst van het lachen en andere activiteien in Venlo

Limburgs Museum te Venlo
Het Nationaal Museumweekend staat voor de deur. Op zaterdag 12 en zondag 13 april gaat de Nederlander weer massaal op museumbezoek. Vorig jaar waren dat er liefst 800.000! Het voor Europa unieke fenomeen zorgt altijd voor veel extra publieksactiviteiten in de musea die meedoen. Vanzelfsprekend blijft het Limburgs Museum in Venlo niet achter. Op zaterdag 12 april zijn er speciale activiteiten (start om 13 en 15 uur) voor de jeugd vanaf negen jaar met als thema archeologie. Aanleiding hiervoor zijn de opgravingen die momenteel plaatsvinden in de Venlose binnenstad. Voordat daar onder deskundige leiding een kijkje wordt genomen, komen de archeokids eerst samen in het Limburgs Museum. Daar wordt een archeologisch spreekuur gehouden, waar je alles te weten kunt komen over je eigen vondsten. Ooit een muntje gevonden, een scherf of een steen? Een stuk van een helm misschien of botten? Altijd al willen weten wat het precies voorstelde? De archeoloog van het archeologisch spreekuur kan het vertellen. Als dat is gebeurd, worden in het Limburgs Museum de afdelingen over de Romeinen en de middeleeuwse stad bezocht. Dit als voorbereiding op het bezoek aan de opgravingterreinen aan de Havenkade en Lohofstraat waar vondsten uit de Romeinse tijd en Middeleeuwen worden gedaan.

Heldenmuseum
Op zondag 13 april zijn de Europese kampioenen van het Bodypainting Team Verstappen vanaf 11 uur aanwezig om een levend kunstwerk te creëren, geïnspireerd door de Limburgse geschiedenis. Onder het motto ‘De Kunst van het Lachen’ presenteert striptekenaar en cartoonist Dik Bruynesteyn vanaf 12 uur zijn Mobiel Heldenmuseum. Hij exposeert spotprenten die hij vanaf de jaren vijftig maakte van Limburgse sporters. Uiteraard haalt de begenadigde verteller, die Dik Bruynesteyn óók is, er anekdotes bij op. Kostelijke verhalen over voetballers, hockeyers en wielrenners die hij heeft leren kennen, tekenend langs de Limburgse sportvelden, maar vooral bij een pilsje achteraf . Om 14 uur wordt Venloos beroemdste cartoonist Piet Camps geïnterviewd over leven en werk. Een representatieve dwarsdoorsnede van het werk van de tekenaar is momenteel in het Limburgs Museum te bewonderen in de expositie ‘Piet Camps – 5x11 gekös door de vastelaovend’.

Jan Klaassens
In het Museumtheater wordt op zondag 13 april vanaf 12 uur regelmatig een dia- en filmvoorstelling vertoond over de bekende Limburgse voetbalinternational Jan Klaassens. Memorabilia uit zijn glanzende carrière zijn tijdelijk te zien in het Limburgs Museum en permanent in het Jan Klaassens Museum aan de Venlose Parade. Bij gelegenheid van het Nationaal Museumweekend verschijnt de eerste aflevering van het Venlose Museum Magazine uitgegeven door AIM. Om 16 uur zullen initiatiefnemer Joop Janssen en Jo van der Velden, wethouder van cultuur van de gemeente Venlo, de eerste aflevering ten doop houden. In dit tijdschrift, dat twee maal per jaar verschijnt en dat gratis wordt verspreid, staan de programmagegevens van alle in de gemeente Venlo gevestigde musea, van het Gemeentearchief Venlo en van de botanische tuin Jochum-hof.

Tijdens het Nationaal Museumweekend kan het Limburgs Museum tegen gereduceerd tarief worden bezocht.
www.limburgsmuseum.nl


Reacties

naam

email

website

Je reactie:

gegevens onthouden   gegegevens vergeten

   

[html toegestaan]