Reacties[Vorige] [Project 0] [Volgende]

Archeologen verder in Tiel

De Gelderlander
Over twee weken gaat de schep weer in de grond in de Tielse nieuwbouwwijk Passewaaij. Niet voor nieuwe huizen. maar vanwege het afrondende archeologische onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam. De opgravingen duren 24 weken.
Sinds 1992 wordt al archeologisch onderzoek verricht in Passewaaij. Tot nu toe zijn twee inheems-Romeinse nederzettingen en een grafveld gevonden. Er is nu geld om de opgravingen af te ronden. Een gedeelte van de financiŽn komt uit de Tielse Methode. De Beoefenaars Archeologie Tiel en Omgeving
(BATO) hebben 136.000 euro gekregen voor het project 'Opkomen voor de bataafse Grafheuvels'. De VU stelt 250.000 euro beschikbaar. De overige 750.000 euro komt van gemeente en provincie.
De archeologen willen de grenzen van het grafveld en de tweede nederzetting bepalen. Iets verder langs de Passewaaijse Hogeweg hoopt de VU sporen te vinden van een villa-achtig bouwwerk.
De BATO heeft een tentoonstelling ingericht in museum de Groote SociŽteit over de Romeinse en Bataafse overblijfselen, gevonden in de Betuwe. De archeologische opgravingen in de Tielse nieuwbouwwijk Passewaaij zijn zondagavond 30 maart onderwerp in de Teleac-serie 'Op het spoor van Bataven en Romeinen'. Het televisieprogramma begint om 17.50 uur op Nederland 1."


Reacties

naam

email

website

Je reactie:

gegevens onthouden   gegegevens vergeten

   

[html toegestaan]