[ links]   []   [archief]   [index]

[<<<] [Project 0] [>>>]

Expositie van kunst en bodemvondsten

 Expositie van kunst en bodemvondsten
Eindhovens Dagblad
Archeologische vondsten en schilderijen zijn samengebracht op een expositie die de komende weken te zien is op Markt 24 in Reusel. De toepasselijke naam van de tentoonstelling is 'Opgediept en Herschapen'.
De schilderijen zijn van de plaatselijke kunstenaar Jan Vosters. Deze was in 1995 en 1997 bijna dagelijks present bij de opgravingsputten in Reusel toen daar voorbereidingen werden getroffen voor vernieuwing van het dorpscentrum. Die vernieuwing hield onder andere de bouw in van een gemeentehuis aan het Kerkplein.
Vosters liet zich inspireren door de opgravingen in zijn dorp. Met name de verkleuringen in de bodem van grafvelden boeiden hem. Bij het archeologisch onderzoek bleek dat er al rond 800, in de tijd van Willibrord, een houten kerkje stond.
Het Amsterdams Archeologisch Centrum, waar de Reuselse vondsten zijn ondergebracht om te worden bestudeerd, heeft voor de expositie diverse vondsten uit Reusel beschikbaar gesteld. Ook is een fotopresentatie over de opgravingen te zien.
Heemkunde Werkgroep Reusel nam het initiatief voor 'Opgediept en Herschapen'.
Vrijdagmiddag om 16.00 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend. Ze is tot en met Pasen te zien in de weekeinden (vrijdag-zaterdag-zondag), telkens van 12.00 tot 17.00 uur.