Reacties[Vorige] [Project 0] [Volgende]

Archeologisch onderzoek Kerkplein

Gemeente Woerden
Archeologie en bodemsanering
Zodra de sloop achter de rug is staan er twee andere grote zaken op stapel. Half april start de 2e fase van het archeologische onderzoek. Tot oktober doen de archeologen hun onderzoek op het sloopterrein en een gedeelte van de Nieuwe Markt. Hierbij kan het publiek weer volop meekijken: er komt een tribune, informatieborden en de mooiste vondsten kunt u bekijken in het Stadsmuseum.
Gelijktijdig met de archeologie staan verder drie bodemsaneringen op stapel. De vervuilde plekken bevinden zich aan: de Van Oud Heusdenstraat (voormalige benzinepomp), Meulmansweg (voormalig autobedrijf) en in het brandweerblok. Het saneren houdt in: het afgraven van grond en weer opvullen met schone grond. Daarna wordt het grondwater gereinigd gedurende een lange periode. Weggebruikers moeten de komende weken rekening houden met enige hinder. Op de korte termijn worden géén wegen afgesloten. Zodra hier verandering in komt geeft de gemeente hierover informatie.

Archeologisch onderzoek afgelopen zomer
Het onderzoek dat eerder dit jaar op 29 juni was gestart, is succesvol verlopen. Iedereen is tevreden over het onderzoek: de archeologen van het Archeologisch Diensten Centrum over het goede resultaat, de gemeente over zowel de inhoud als de gehaalde planning en tenslotte hebben ook veel Woerdenaren blijk gegeven van hun enthousiasme.
Zie ook: gescande artikelen op de website van de gemeente Woerden


Reacties

naam

email

website

Je reactie:

gegevens onthouden   gegegevens vergeten

   

[html toegestaan]