Reacties[Vorige] [Project 0] [Volgende]

Romeins kerkhof in Vaticaanstad ontdekt

Bij de aanleg van een ondergrondse parkeergarage in Vaticaanstad is een oude Romeinse begraafplaats gevonden. Dit heeft de Italiaanse krant La Repubblica gisteren gemeld. De ontdekking heeft tot een discussie tussen medewerkers van het Vaticaan geleid.
Voorstanders van de garage vinden het oplossen van het parkeerprobleem in de kleinste staat ter wereld belangrijker dan de archeologische vondst. Er is onvoldoende ruimte om de auto's van de ongeveer 3000 medewerkers van het Vaticaan bovengronds kwijt te raken.
Functionarissen van de Vatciaanse Musea spreken echter van een belangrijke ontdekking en eisen dat het werk aan de parkeergarage wordt gestopt. "We proberen een oplossing te vinden. Niemand mag iets vernietigen'', aldus aartsbisschop Francesco Marchisano, die met de culturele zaken van Vaticaanstad is belast.
De begraafplaats bevat resten uit de eerste en vierde eeuw na Christus. Er zijn onder meer vele graftombes en sarcofagen gevonden. Een van de tombes is volgens deskundigen van de persoonlijk secretaris van keizer Nero, die van van 43 tot 68 na Christus het Romeinse Rijk bestuurde.


Reacties

naam

email

website

Je reactie:

gegevens onthouden   gegegevens vergeten

   

[html toegestaan]