Reacties[Vorige] [Project 0] [Volgende]

Archeologen vinden schedels en botten

PZC
Archeologen hebben bij opgravingen in Vlissingen een grote hoeveelheid schedels en botten gevonden. De restanten behoren aan acht verschillende mensen toe. De wetenschappers verwachten de komende tijd nog meer aan te treffen. ,,Dit is echt het topje van de ijsberg.`
De schedels en botten stammen uit de veertiende of vijftiende eeuw, legt archeoloog E. Bulten uit. ,,We kunnen hieruit wel concluderen dat de gehele Oude Markt in die tijd als begraafplaats werd gebruikt. Het is een heel interessante vondst.`` De botten zijn belangwekkend, omdat ze veel informatie kunnen verschaffen over het voedingspatroon van de Vlissingers aan het eind van de middeleeuwen. ,,De Engelse ziekte kwam bijvoorbeeld in die tijd vaak voor. Dat kunnen we zien aan vergroeiingen van de botten``, aldus Bulten.
De wetenschappers doen in het centrum van Vlissingen archeologisch onderzoek omdat het hele gebied op de schop gaat. De Spuistraat, de hoek van de Lange Zelke en de Oude Markt ondergaan een metamorfose. Ook worden de rioolaansluitingen in de Kerkstraat, de Oude Markt en een gedeelte van de Lepelstraat vervangen. De drie bomen naast de Hema krijgen een ander plekje. De twee grote bomen komen langs de rijbaan bij de Sint Jacobskerk te staan. De middelste, kleinere boom krijgt een plaatsje elders in de stad. Naar verwachting ronden de archeologen eind maart hun werkzaamheden af.


Reacties

naam

email

website

Je reactie:

gegevens onthouden   gegegevens vergeten

   

[html toegestaan]