Reacties[Vorige] [Project 0] [Volgende]

Scheepswrak Zwin niet middeleeuws

BN/De Stem
Het scheepswrak dat bij de aanleg van de zanddam in de monding van Het Zwin op Belgisch grondgebied werd ontdekt, is zeker niet middeleeuws.
Dat zegt scheepsarcheoloog K. Vlierman op basis van zijn bevindingen in de voorbije dagen. Volgens hem duidt de constructie van de planken en de spanten op restanten uit een latere periode vanaf de zestiende eeuw.
Gezien de afmetingen van het wrak, 22 bij vier meter, vermoedt Vlierman dat het gaat om een vrachtschip. Op basis van vergelijkingsmateriaal is dit volgens hem vrij eenvoudig vast te stellen. "Met behulp van dateringsonderzoek van houtmonsters van het schip is het ook mogelijk het bouwjaar te achterhalen. Dat onderzoek is momenteel gaande en ik verwacht hiervan over enkele weken de uitslag. Daarnaast hoop ik mijn eigen bevindingen zo spoedig mogelijk op papier te hebben", aldus de voormalige scheepsarcheoloog van het Nederlands Instituut voor Scheeps- en onderwater Archeologie in Lelystad.
Vlierman werkt in opdracht van het Instituut Archeologisch Patrimonium (IAP) in Brussel. Die instantie heeft nog niet besloten een allesomvattend onderzoek te verrichten.


Reacties

naam

email

website

Je reactie:

gegevens onthouden   gegegevens vergeten

   

[html toegestaan]